Abgemeldet.

vrijdag, 2 februari 2007

En nu is het dan echt voorbij, ik ben uitgeschreven bij de gemeente Keulen. Mijn boeken en kleren zitten in dozen en de stofzuiger is door de kamer geweest. Leuk dat veel mensen mijn weblog hebben gevolgd, ik heb veel positieve reacties gehad. Ik vond het een mooie bezigheid om mijn verhalen en foto's online te zetten, 66 keer heb ik een stukje op internet geplaatst. Waarschijnlijk is dit mijn laatste toevoeging aan het log, tenzij ik nog persé dingen die met de stage te maken hebben wil melden.

Ik wil ook de mensen nog bedanken die zijn langsgeweest, het waren gave weekenden. Hopelijk hebben jullie net zo van Keulen genoten als ik. Als de zomer aanbreekt en de zon weer schijnt, kom ik zeker nog een keertje terug!

Gruß,

Wim Lafeber

Abgemeldet

De Mens.

donderdag, 1 februari 2007

Arbeider Bedelaar

Praktikum vorbei.

woensdag, 31 januari 2007

Gisteren ben ik om zes uur 's ochtends opgestaan omdat ik mijn laatste presentatie moest voorbereiden en houden. Sta je normaal gesproken tussen de scholieren, een uurtje vroeger is de tram lekker rustig en reizen er enkel forensen die bovendien een stuk normaler gekleed gaan. Mijn presentatie heb ik in het Duits gehouden voor zeven mensen. Volgens mij hebben ze mijn gebrekkige Duits wel kunnen verstaan en de meeste vragen kon ik wel beantwoorden. Ik mocht ook Engels praten, maar voel me natuurlijk volledig geïntegreerd.

Vandaag was mijn laatste dag bij Visteon aangebroken. Meer dan de juiste bestanden op het netwerk zetten heb ik niet gedaan. Voor mijn twee directe collega's had ik een afscheidskadootje gekocht en ik heb ze natuurlijk op de foto gezet. Deze foto's zet ik voor de verandering maar eens niet online. Aan het einde van de dag moest ik mijn pasje inleveren... en dat was het dan.

De vier geweldige maanden bij Visteon zijn voorbij. Met veel plezier heb ik elke dag de trein gepakt naar Kerpen om vervolgens eerst een fruitsalade te halen in de kantine. Elke dag was weer een verrassing; Tekeningen maken, testen, knutselen of een Hongaar een cursus geven. Ik had niet gedacht dat mijn stage zo afwisselend zou zijn. Gelukkig zie ik mijn collega's over twee weken weer, ze moeten voor het werk naar Nederland.

De laatste drie dagen hier zal ik nog naar de gemeente en de bank moeten. Ik probeer nog minimaal één kledingstuk te kopen (of een paar schoenen) en zet vast nog wat mensen op de gevoelige plaat. Morgen is mijn treinabbonnement verlopen en zal ik dus een treinkaartje moeten kopen. Dan ben ik geen werkende 'Duitser' meer, maar gewoon een toerist in Keulen...


Maarten.

zondag, 28 januari 2007

Dit weekend is mijn broer in Keulen, een stad die volgens hem stinkt. Kleren kopen, hamburgers eten en slapen, dat zijn de activiteiten de afgelopen twee dagen. Mij werd vandaag door een zwerver verteld dat de andere zwervers worden ingezet door de Keulse mafia. 's Ochtends worden ze met auto's naar de stad gebracht, halen geld op en moeten dat aan het einde van de dag weer afgeven. "Kijk maar", zei de zwerver, "die zwervers die benen en armen missen, die werken allemaal voor de mafia!". Zo zie je maar weer, ook zwervers maken elkaar onderling zwart.

Mijn afscheidsfeestje vrijdagavond in de stad was erg gaaf. We hebben Tapas gegeten en veel Duitse biertjes gedronken. Na drie slokken krijg je een nieuw vol glas, want dan laat je zien toch wel duidelijk dorst te hebben.

Nog wat foto's van Maarten:

Maarten Maarten op het station. Maarten Maarten in de tram.

Schneeflocken.

vrijdag, 26 januari 2007

Hier en daar valt nu een vlokje naar beneden, maar in Keulen blijft de sneeuw zelden liggen. Het ziet er wel romantisch uit... (en van dichtbij als kunst)

Sneeuw Sneeuwvlokje uit de tuin.

Archief:


26-jan tot 02-feb
18-jan tot 25-jan
06-jan tot 16-jan
24-dec tot 05-jan
12-dec tot 22-dec
02-dec tot 10-dec
21-nov tot 30-nov
11-nov tot 19-nov
03-nov tot 09-nov
24-okt tot 01-nov
16-okt tot 22-okt
10-okt tot 15-okt
04-okt tot 08-okt
03-okt tot 03-okt